Trimsalon

Méér dan een trimsalon


Net een ietsje anders

Wat verwacht je wanneer je een trimsalon bezoekt? Wij bieden jouw dier bewust dat ietsje meer!

Een trimbeurt bij je dierenarts in Schelle is een volledige huidverzorging en niet gewoon snel, snel alles wegscheren.

Mét dierenarts

Alles gebeurt overigens in aanwezigheid van een dierenarts. Inbegrepen een volledige en gratis check-up door de dierenarts.

Was- en trimbeurt inclusief knippen van de nagels (ook zwarte!), eventueel het uitknijpen van anaalklieren, en het verwijderen van haren uit de oren.

Natuurlijke producten

Wij gebruiken alleen natuurlijke shampoo’s met Aloe Vera of essentiële oliën.

Jouw dier krijgt een verzorging die volledig aangepast is aan zijn huid, zonder gebruik van chemicaliën.


Professioneel trimsalon

Bij jouw dierenarts in Schelle


Weetjes rond huid en vacht


Koop nooit ondoordacht een hondje …

Denk na bij de aankoop van je hondje! Veel mensen kopen bepaalde rassen die van nature langharig zijn, maar beseffen dit niet. We denken hierbij aan Malthezers, Yorkshire Terrier, Tibetaanse Terrier, Shiz Tzu, Lhasa Apso,… Het is zonde om die mooie zijdeachtige vacht kapot te scheren! Indien je geen zin hebt om dagelijks je hondje te kammen en knopen en klitten te voorkomen, koop je beter een kortharige hond.

Is elke dierenshampoo OK?

Bepaalde rassen zijn ook heel gevoelig voor huidallergieën: Malthezers, Yorkshire Terrier, Jack Russels, Beagles, Stafford,( Golden) Retrievers. Let goed op met welke shampoo’s je deze rassen verzorgt.

Mag ik mijn eigen shampoo gebruiken?

Gebruik nooit gewone mensenshampoo of ook geen babyshampoo! De Ph (zuurtegraad) van de huid van jouw hond of kat verschilt immers sterk van de Ph van de huid van de mens. De verkeerde shampoo kan voor enorme jeuk en huidirritatie zorgen.

Opgepast met scheren!

De meeste rassen hebben een boven en een ondervacht. Indien je alles kort scheert met de tondeuse maak je de vacht kapot en creëer je een dikke koek. Eens je begint met alles te laten kort scheren, moet je dit levenslang blijven doen. Laat je van in de puppyfase goed begeleiden.